Ensemble 'Più Corde' verkent kamermuziek uit de transitie periode van late klassieke naar vroeg romantische periode.

De kern van het ensemble is de fortepiano ondersteund door een strijk groep. Het ensemble is gevormd door ex studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, die een gemeenschappelijke passie hebben voor het ten gehore brengen van repertoire uit tweede helft 18e en het begin van de 19e eeuw op historische instrumenten.

Doel van de groep is om de muziek in de context van de geschiedenis, filosofie, politiek, kunst en sociale leven van de mensen in die tijd te plaatsen. Industriële en sociale revoluties, gedachten van Voltaire, Rousseau, Adam Smith, pre-romantische poëzie beïnvloedden componisten en hun muziek. Het ensemble wil aan het publiek  presenteren hoe de werken van Haydn, Beethoven, Pleyel en andere componisten de tijdsgeest weergeven waarin ze werden gecomponeerd.

De muziek van deze politiek en sociaal stormachtige periode omvat een breed palet aan emoties die snel veranderen. Men kan melancholie, verlangen, vreugde en angst terug vinden. Piú Corde wil de emoties geschreven in de muziek  doen herleven en overbrengen naar de luisteraars. In de voortdurende zoektocht naar een vorm van expressie experimenteerd het ensemble met de klankmogelijkheden van historische bogen, snaren en toetsen.

https://piucorde.jouwweb.nl/ 

Programs 

'Talking about a revolution'

Fortepiano kwartet programma met muziek uit de Franse Revolutie.

Werken van L. van Beethoven, Eberl, Pleyel

 

'Zweedse Mozart'

A fortepiano trio program about the Swedish genius Joseph Martin Kraus and his parallels with contemporary J. Haydn and W.A. Mozart.